Dve pobede za Aleksandru Krunić u Birmingemu

U kvalifikacijama za WTA turnir Premijer kategorije, zbog vremenskih uslova, Aleksandra Krunić je danas morala da  odigra dva meča. Uprkos tome, srpska teniserka se plasirala u poslednju rundu kvalifikacija bez izgubljenog seta.

krunic hertogenbos 2016

U prvoj rundi Krunićeva je bila bolja od 7. nositeljke i 77. teniserke sveta, Čale Bujukakčaj iz Turske. Srpska teniserka je slavila  u dva tesna seta, 7-5, 6-3. 

U drugom meču dana, Aleksandra je igrala protiv Isabele Šinikove iz Bugarske, koju je pobedila pre nedelju dana u kvalifikacijama za Hertogenboš, u tri seta. Ovaj put, rezultat je bio daleko ubedljiviji i Srpkinja je pobedila sa 6-1, 6-2.

U borbi za glavni žreb Krunićeva će igrati protiv Kateržine Siniakove iz Češke, koja je u kvalifikacijama prethodno pobedila Curenko i Robson. Aleksandra i Kateržina su se do sada dva puta sastajale, ali pre dve godine. Aleksandra je slavila oba puta, prvo na šljaci (100K, Prag) u dva seta, pa na tvrdoj podlozi (USO kvalifikacije) u tri seta.

U konkurenciji parova, Krunićeva nastupa u glavnom žrebu sa poljskom teniserkom Alisjom Rosolskom, a u prvom kolu igraće protiv tima King-Kudrijavceva.