Dva preokreta Troickog za finale Sidneja

Zbog kiše su mečevi na ATP 250 turniru u Sidneju odlagani, ali to nije smetalo braniocu titule da odigra dobro i plasira se u novo finale. Za titulu će igrati protiv Grigora Dimitrova.

Viktor Troicki najpre je savladao Nikolu Maia, a potom u polufinalu, Tejmuraza Gabašvilija, oba puta preokretom.

U četvrtfinalu, Viktor je savladao Maia, rezultatom 4-6, 6-3, 6-3. Po jedan brejk viđen je u prva dva seta, a onda je Viktor poveo 3-0 u trećem, Mai izjednačio, ali novom serijom od tri gema, Viktor je osvojio set i meč.

Nakon kratke pauze, izašao je opet na teren i ponovo preokrenuo nakon izgubljenog prvog seta, protiv Teimiruza Gabašvilija bilo je 3-6, 6-4, 6-4. Činilo se da je Viktor na pragu ispadanja, jer je Rus vodio 6-4, 4-2. ali je tada Viktor napravio mini seriju, osvojio drugi set, a  onda u trećem stigao do 5-2. Gabašvili se vratio na 5-4, ali je onda Viktor odservirao za finale.

Viktor će pokušati da dođe do treće titule, a protivnik će mu biti Grigor Dimitrov. I Bugarin je igrao dva meča, a savladao je Aleksandra Dolgopolova i Žila Milera. Do sada su igrali dva puta, Viktor nema pobedu, a poslednji put izgubio je prethodne nedelje, u tri seta, u Brizbejnu.