Dušan Lajović u glavnom žrebu Bazela

Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb ATP turnira u Bazelu. Srbin je u poslednjem kolu kvalifikacija, nakon preokreta, bio bolji od Belgijanca, Rubena Bemelmansa sa 2-1, po setovima 6-7 (3), 7-6 (5), 6-4, nakon dva sata i 11 minuta tenisa.

lajovicSusret je počeo sigurnim servisima, a prvi je do brejka došao Lajović i to u petom gemu, ali je ipak izgubio stečeno u osmom i dozvolio rivalu izjednačenje 4-4. U daljem toku seta oduzetih servisa nije bilo, a onda je pobednika morao odlučiti taj-brejk. U “trinaestom gemu” videli smo dva mini-brejka, oba od strane Bemelmansa, koji je nakon toga došao do 7-3, te konačnih 7-6 u prvom delu igre.

Dobro se Belgijanac držao i u drugom setu, čak je, nakon dobrih servisa obojice, u jedanaestom gemu iskoristio brejk priliku i servirao za meč. Srbin se tada podigao, uzvratio je žestoko, sa dve vezane ribrejk šanse, a kada je to iskoristio u taj-brejku je, opet nadoknadio izgubljeno i osvojio ovaj deo sa 7-5, za konačnih 7-6 i 1-1 u setovima.

Odlučujući period počeo je sigurnim servisima, a onda je Lajović, kao u prvom setu, oduzeo servis Rubenu u petom gemu, do kraja stečeno ljubomorno čuvao i postavio konačnih 6-4, te se plasirao u glavni žreb turnira u Švajcaraskoj.