Dušan Lajović poražen na startu Kupa Kremlja

dusan lajovicSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira iz serije 500 u Moskvi. Reprezentativac Srbije je zaustavljen na startu Kupa Kremlja od Robina Hasea iz Holandije, koji je slavio sa 6-4, 7-5 posle 80. minuta igre.

Srpski teniser je do glavnog žreba turnira došao iz kvalifikacija, ali nije uspeo da pronađe pravu igru za 63. tenisera na svetu.

Holanđanin je otvorio meč na najbolji mogući način i odmah na startu oduzeo servis svom rivalu. U nastavku je Dušan uspeo da uzvrati brejkom, ali je Hase još jednom uspeo da iskoristi dekoncentraciju srpskog tenisera i da prvi deo igre reši u svoju korist sa 6-4.

Nije posustajao 28-godišnji igrač iz Haga ni u drugom periodu, pa je već u trećem gemu stigao do novog brejka i vođstva od 2-1. Lajović je u osmom gemu uspeo da izvrši pritisak na servis Hasea i da realizuje drugu brejk loptu za 4-4. No, baš kao i u prvom setu, Dušan je u finišu popustio i dozvolio protivniku da novim brejkom prelomi meč na svoju stranu za konačnu pobedu od 2-0.