Dušan Lajović niže pobede, na korak od finala

Ove nedelje Dušan Lajović na  turniru u Los Kabosu u Meksiku gde je zabeležio neke od najvećih pobeda u karijeri.

lajovic los cabos

Nakon pobede nad brazilskim teniserkom Tiagom Monteirom (ATP 101.) Dušan Lajovič igrao je protiv 2. nositelja turnira Bernarda Tomića iz Australije, inače 20. tenisera sveta. Nakon skoro dva sata igre srpski teniser zabeležio je najveću pobedu u karijeri, i prvi put pobedio jednog top 20. igrača. Lajović je slavio sa 7-6(4), 3-6, 6-4

U četvrtfinalu, Dušana je čekao 5. nosilac, bivši top 10 teniser Nikolas Almagro iz Španije (ATP 48.) Iako je Španacu šljaka najbolja podloga, Dušan je bio bolji i na kraju slavio u dva tesna seta, rezultatom 7-5, 7-6(5) 
Lajović je dobro počeo i poveo 5-2, kada iskusni Španac vraća brejk i izjednačava na 5-5. Dušana to ipak nije omelo i osvaja naredna dva gema, a time i set- U drugom setu teniseri su bili sigurnoi na svoj servis, te je rešen u taj brejku. Lajović je gubio 0-3 i 2-5, a onda nanizao 5 poena i osvojio set, a  time i meč.
Bio je ovo drugi susret i prva pobeda srpskog tenisera protiv španskog.

lajovic meksiko dušan 2016

U svom četvrtom ATP polufinalu u karijeri, trećem ove sezone, Dušan će igrati protiv 3. nosioca  Ive Karlovića iz Hrvatske (ATP 24.). Protiv Hrvata srpski teniser ima jako negativan učinak, pet poraza bez pobede.

Turnir u meksiku je Internacional kategorije i igra se na šljaci.