Dušan Lajović bez četvrtfinala Bazela

duciDušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Bazelu. Naš igrač je u drugom kolu poražen od Hrvata Ive Karlovića sa 2-0, po setovima 7-6 (7-4), 7-5, nakon jednog sata i 27 minuta tenisa. Dušan je do susreta sa Karlovićem došao nakon predaje Aleksandra Dolgopolova u prvom kolu, pri vođstvu našeg igrača 6-4, 2-0.

Susret je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a takav trend su Srbin i Hrvat čuvali tokom čitavog prvog dela igre. Iako tokom seta brejk prilika nije bilo, već na startu “trinaestog gema” videli smo dva mini brejka, a u nastavku Ivo Karlović je pokazao svoje iskustvo, još jednom je osvojio poen pri servisu srpskog igrača i došao do 7-4, za konačnih 7-6 u prvom setu.

Drugi deo meča bio je za nijansu uzbudljiviji, videli smo i brejk prilike a kada se ponovo očekivao taj-brejk Hrvat je bio taj koji je iskoristio brejk i meč loptu. Prvi je u drugom setu pripretio Ivo Karlović brejk prilikom u drugom gemu, međutim kada to nije iskoristio Dušan Lajović je u devetom delu došao do svoje dve brejk lopte, ali sjajnim servisima Ivo je to neutralisao. Kada su svi u dvorani očekivali novo razrešenje u “trinaestom gemu” teniser iz Hrvatske je iskoristio drugu brejk i prvu meč loptu, te postavio konačnih 7-5 u ovom delu igre.