Duplim greškama u poraz

Čudan, pomalo histeričan meč, bar što se kretanja rezultata tiče, nije se završio povoljno po Jelenu. Šta se stvarno dešavalo, teško je reći, jer je meč bio postavljen na teren br.3, četvrti po veličini, a sve zbog poznate ljubavi domaćina prema Šahar Per. Na kraju je rezultat najvažniji, 7-6(3) 6-2 za Jeleninu protivnicu.

Meč je bio prepun oscilacija, kod obe teniserke. Prvo je Per došla do ubedljivih 5-2 u prvom setu, da bi se Jelena i pored 15-40 i dve set lopte protiv nje vratila na 6-5. Nije Jelena uspela da još jednim brejkom izvede potpun preokret, što je koštalo laganim porazom u taj brejku. Konstantno je gubila i stizala prednost ali je servis nije služio, kao uostalom u celom meču.

Isto se nastavilo u drugom setu. Prvih 11 poena je osvojila Per. Jelena se vraća od 0-3 do 2-3, ali servis je opet izdaje, iako je imala 40-15, ipak gubi svoj servis gem i tada je jasno bilo, da Jelena ne može da napravi preokret. Jednostavno, 13 duplih servis grešaka i 50% ubačenog prvog servisa, poništili su sve ono što je Jelena uradila na servis protivnice.

Jelena je prošle godine igrala polufinale Dohe, a ti poeni će ispasti nedlju dana kasnije, jer je raspored turnira bio drugačiji. Sad ispadaju bodovi iz Dubaija, ali je šteta što Jelena nije uspela da iskoristi solidan žreb do polufinala i tako poveća bodovni saldo, jer je Doha sada za klasu jači tunrir nego što je to bio lani. Za sada čekamo da se oglasi Jelena i objasni ovakvo izdanje.