Dupla titula za Larson u Bastadu

Najbolje rangirana Švedska teniserka Johana Larson trijumfovala je na WTA turniru u Bastadu pošto je u finalu sa 6-3, 7-6(2) savladala prošlogodišnju šampionku Monu Bartel. Konačno je Šveđanka uspela da osvoji svoju prvu WTA titulu i to na domaćem terenu. Prethodno je izgubila tri WTA finala i to u Portorožu 2010 od Ane Čakvetadze, zatim u Bastadu dva puta i to 2011. od Polone Hercog i 2013. od Serene Vilijams.larsonLarsonova trenutno zauzima 72.poziciju na WTA listi, i nakon današnjeg trijumfa samanjila je razliku u međusobnim duelima sa Bartelovom na 3-1. Što se finala tiče, Bartel je prva stigla do brejka i rane prednosti od 2-0, ali se Šveđanka brzo vratila i izjednačila na 3-3. To kao da joj je dalo samopouzdanje pa je sa dva nova brejka došla do uvodnog set sa 6-3. U drugom delu videli smo po dva brejka sa obe strane, pa se zatim ušlo u taj-brejk. Johana je vrlo brzo povela sa 5-0 i lagano je prvila meč kraju pobedivši u dva seta.

Nakon pobede u singlu Larsonova je osvojila i WTA titulu u dublu i to u paru sa Kiki Bertens. One su u finalu bile bolje od Tatjane Marije i Olge Savčuk rezultatom 7-5, 6-4. Ona je postala tako prva teniserka ove sezone koja je na jednom turniru trijumfovala i u singlu i u dublu, a prethodno je to pošlo za rukom Mirjani Lučić-Baroni na turniru u Kvebeku prošle sezone.

Što se tiče dublova Larsonova ima tri titule u dosadašnjem delu karijere. Poslednja Šveđanka koja je osvojila turnir u Bastadu bila je Kristin Linkvist 1986.godine.