Dupla kruna za fenomenalnu Olgu Danilović!

Olga Danilović na najbolji mogući način započela je seniorsku karijeru – osvajanjem titule u obe konkurencije. Nakon što je juče osvojila titulu u konkurenciji parova, danas je trijumfovala i u pojedinačnoj konkurenciji!

olga danilovic 2016 antalija

Bez izgubljenog seta,  Olga Danilović je na maestralan način slavila i u singlu i u dublu turnira u turskoj Antaliji. Eliminisala je 6., 4., 2. i na kraju 1. nositeljku, odnosno, 803., 613., 445. i 397. teniserku sveta! 
U finalu, srpska teniserka se bila bolja od slovačke teniserke Vivijen Juhasove, sa rutinskih 6-2 6-3, za samo 69 minuta. Olgina pobeda je tim pre impresivnija kada se uzme u obzir da je Slovakinja 12 godina starija,  top 400. igračica i da je na putu do finala izgubila svega 14 gemova.

Podjednako impresivna bila je i u konkurenciji parova. U timu sa Berfu Čengiz iz Turske, srpska teniserka je takođe bez izgubljenog seta došla do trofeja. One su savladale 3., zatim 1., i u finalu 2. nositeljke turnira. 

Zahvaljujući ovim fantastičnim rezultatima, Olga će za dve nedelje dobiti i rang na WTA listi u obe konkurencije.

Za učešće na turniru u Turskoj, Olga je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Turnir u Antaliji igra se na šljaci i fonda je od 10.000 dolara.

Petnaestogodišnja srpska teniserka je ove godine osvojila Evropsko zlato u konkurenciji do 16 godina, zatim dve titule u singlu iz četiri finala i tri u dublu u konkurenciji do 18 godina (Vinaros G2, Benikarlo G2Haskovo G2, Austrija G2, Repentigni G1), kao i titulu u konkurenciji parova na juniorskom Rolan Garosu!