Dupla kruna na Edi Heru za Miomira Kecmanovića

Srpski i svetski junior br1 ove jeseni nastavlja da potvrđuje zašto je na prvom mestu ITF liste. Na prestižnom turniru  Edi Her u Americi Miomir Kecmanović je trijumfovao i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

miomir-kecmanovic-2016

U finalu turnira G1 kategorije u Bradentonu, Miomir je bio bolji od svog dubl partnera Bendžamina Sigouina iz Kanade. Ova dva tenisera bili su postavljeni za 1. i 2. nosioca a Kecmanović je slavio sa ubedljivih 6-2 6-1.
Dan pre toga, Miomir i Bendžamin pobedili su Govinda Nanda i Aleksandra Rocaerta iz Amerike sa dominantnih 6-0 6-1.

Miomir je bio branilac titule na Edi Heru u dublu, a zanimljivo je da je u singlu ovaj turnir osvojio 2013. godine u konkurenciji do 14 godina.

U pojedinačnoj konkurenciji ovo je Miomiru bilo 15. finale i 9. titula. U parovima odnos je 5 od 9.

Резултат слика за miomir kecmanovic eddie herr 2016

Nakon polufinala na prvom turnriu sezone, na narednih pet juniorskih turnira na kojim je učestvovao, tj do jula, Miomir nije uspeo da se plasira dalje od osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji, uz nekoliko polufinala i četvrtfinala u konkurenciji parova. Sve to je dovelo do toga da srpski teniser padne ispadne iz 10 najboljih na juniorskoj listi. Delimično i zbog toga jer se posvetio profesionalnim turnirima i zabeležio finale u pojedinačnoj i titulu u konkurenciji parova. Mećutim od leta Miomir se ponovo okreće juniorima i na svih 7 narednih turnira beleži odlične rezultate. 3 titule, 2 finala i 2 četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji, uz dve titule u parovima. Ove nedelje Miomir brani titulu i 1. mesto na Orindž Boulu, jednom od najvećih juniorskih turnira nakon Gren Slemova.