Dulko završila karijeru

   Argentinska teniserka Hisela Dulko završila je profesionalnu tnisju karijeru. Ima četiri WTA titule u singlu i 17 u dublu. Osvojila je sa Penetom AO 2011 kao i završni šampionat 2010. Ove sezone nije napravila značajnije rezultate i sigurno je to razlog ranog završetka karijere.

“Dragi prijatelji,

Želim da vam kažem da završavam karijeru, ovo nije laka odluka imajući u vidu da je tenis bio moj život u proteklih 20 godina. Počela sam da igram sa 7 godina i uz dosta ljubavi i napora ostvarila sam neke svoje ciljeve za koje sam mislila da neću uspeti. Bilo je dosta uspona i padova, ali sve titule u singlu i dublu ću rado pamtiti i ostaće mi lepa uspomena na kerijeru.”

Kao razlog završetka karijere navela je da dosta vremena povodi na terenu i nema vremena za ostale aktivnosti u životu.

“Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, koji su rasli uz mene, koji su mi pomogli…treneri, fitnes treneri, psiholog, moji menadžeri i sponzori i naravno moja porodica. Moja majka Ana je osoba koja me je naučila da se borim, da nikad ne klonem duhom i za to joj puno hvala. Hvala i mom ocu, iako nije više sa nama. On me je podržao u svemu i hvala mu od sveg srca, hvala mu puno…Hvala mojim rođacima, prijateljima, saradnicima i hvala mom mužu. Od dana kada smo se upoznali on je bio uvek uz mene i uvek me je podržao, pružio mi je veliku ljubav. 

Posebno se zahvaljujem Flaviji Peneti. Zajedno smo osvojile AO i bile br. 1 i najlepše je naše prijateljstvo. 

Ovo je moj način da kažem hvala tenisu. 

Žizela”