Dulgeru spremna da se vrati

  Aleksandra Dulgeru je jedna od najtalentovanijih teniserki na WTA turu. Pre nekoliko sezona osvojila je dva puta WTA Varšavu, vrlo jak turnir, i došla do 26 mesta na WTA listi. Međutim, ona nije odigrala ni jedan meč od Indijan Velsa ove godine zbog teške povrede kolena.

Imala je operaciju, prolazila je kroz teške situacije, ali se ipak nada da će joj nova sezona doneti uspeh.

Pročitajte priču mlade rumunske teniserke:

Pozdrav svima,

2012 godina je bila teška za mene, imala sam operaciju na levom kolenu krajem marta i izgubila sam skoro celu sezonu. Polako se oporavljam, ipak je zdravlje najvažnije, shvatila sam da je sve ostalo samo dim i magla.

Problemi su počeli pre nekoliko godina, igrala sam na jakom nivou, trenirala sam sve duže, imala sam sve jače treninge i to na betonu. Posle turnira u Majamiju 2011 osetila sam da nije nešto u redu sa mojim kolenom, ali sam ipak nastavila da igram tenis kao da ništa nije bilo.

Nastavila sam da igram sve do Vimbldona 2011 kada sam odlučila da na kratko prestanem sa tenisom. Imala sam pauzu od dva meseca, plus injekcije, malo sam se odmorila i posle kratke pauze vratila na teren. Bilo mi je malo bolje, ali sam i dalje osećala da nešto nije u redu sa mojim kolenom.

Nakon zimske pripreme za 2012 osećala sam se dobro. Sezonu sam počela odlično, prošla sam kvalifikacije Sidneja i imala dosta dobrih mečeva, takođe sam napravila dobar rezultat i na Ouzi openu. Posle sam igrala ITF turnir u Kolumbiji i osvojila ga i mislila sam da se sve vraća na staro. Međutim, stvari se brzo menjaju, imala sam lošu turneju na šljaci, osećala sam jake bolove i odmah nakon Indijan Velsa otišla sam u Španiju kog mog doktora. Predložio mi je operaciju kao najbolje rešenje, a ja sam to prihvatila. Shvatila sam da turniri i bodovi nisu toliko važni kao moje zdravlje.

Četiri meseca nisam držala reket u ruci, išla sam na kliniku u Bukureštu i tamo sam provodila od četiri do šest sati dnevno. Dani su polazili… U julu sam kročila na teren i igrala pomalo tenis, svaka dva od tri dana, maksinalno sat dnevno. Sve više sam vremena provodila na terenu i polako se vraćala. Znala sam da me čeka težak put da se opet vratim u sami svetski vrh.

Postoje i svetle strane u mojoj povredi – Provodila sam puno vremena sa porodicom i prijateljima. Išla sam u bioskop, čitala knjige i ono najbitnije, slikarstvo. Počela sam da slikam jednu sliku i kada je završim pokazaću je svima.

U narednih nekoliko meseci nastaviću da igram tenis sve više i više i nadam se da će sledeća sezona biti dobra. Jedva čekam da se vratim na WTA.

Alex Dulgeru