Dubl titule za Čurović i Stojanović!

Mlade sprske teniserke Tamara Čurović i Nina Stojanović osvojile su titule u dubl konkurenciji na fjučers turnirima u Švedskoj odnosno Norveškoj.

tamar

U glavnom gradu Švedske (Stokholm) titulu je osvojila Tamara Čurović u paru sa Margaritom Lazarevom iz Rusije. One su bile postavljene za prve nositeljke i u prvom kolu su bile slobodne. U 1/4 finalu su bile bolje od švedske kombinacije Bjorklund/Orterval sa 6-0, 6-2. Polufinalni meč je za njih bio i najteži jer su tek posle produženog taj brejka u trećem setu sa 6-7(4), 6-4, 10-5 pobedile još dve teniserke iz Švedske, Jarlskog i Ostlund. Finale su igrale protiv 4. nositeljki iz Nemačke Nidmers/Ibelher i pobedile sa 6-3, 7-6(3).

Čurović i Lazareva su igrale finale i na turniru koji se igrao prošle nedelje u istom mestu, ali su tamo poražene od švedsko-francuske kombinacije Munozava/Muntean sa 6-2 4-6 8-10.

Tamara se trenutno nalazi na 321. mestu u konkurenciji najboljih dublova sveta, a najbolji rejting joj je 208. mesto. Ova titula joj neće doneti neki veći napredak na listi jer ima da brani bodove od prošle godine, ali će joj svakako sigurno značiti za samopozdanje koje joj sigurno nedostaje posle silnih uspona i padova koji su joj se desili nakon povrede koja je dosta mučila i odvojial sa terena.

Ovo joj je bilo 16. finale u dublu, a 9. titula (četvrta ove godine) i ima dve osvojene titule u singlu.U singlu, Tamara je bila postavljena za trećeg nosioca,a poražena je u 1/4 finalu od Estele Gisar iz Francuske sa 5-7, 7-5, 3-6.

Naredni turnir koji će Tamara igrati biće turnir u Minsku (Belorusija, 25.000$) od 10. novembra.

B1S6oXJIMAAPgAx

U još jednom glavnom gradu, ovaj put glavnom gradu Norveške (Oslo), titulu je osvojila Nina Stojanović u paru sa Aleksom Gvarači iz Amerike. Njih dve su bile postavljene za prve nositeljke i bile su slobodne u prvom kolu.
U 1/4 finalu su bile bolje od poljsko-švajcarske kombinacije Domagala/Sinjo sa 7-5, 6-3. Polufinale su prošle nakon preokreta gde su sa 4-6, 6-3, 10-5 bile bolje od Geukens iz Belgije i Virtanen iz Švedske. U finalu su im protivnice bile sestre Kolb iz Ukrajine, Marina i Nađa, koje su bile postavljene za treće nositeljke,a njih su pobedile 6-4, 7-6(7). U prvom setu su vodile 5-2* gde su propustile dve set lopte, pa su na svoj servis propustile još dve set lopte, kod 5-4 su imale još 4 set lopte, i iskoristile su tu poslednju tj četvrtu, a ukupno osmu. U drugom setu su vratile brejk baš kada su protivnice servirale za set, i spasile su jednu set loptu,a u taj brejku nisu iskoristile prvu set loptu na 6-5**, ali su zato iskoristile drugu meč loptu i upisale pobedu od 2-0 u setovima.

Nina se trenutno nalazi na 513. mestu WTA liste u dubl konkurenciji, a ova titula će joj doneti renking karijere i plasman oko 470. mesta.Za Ninu je ovo bilo sedmo finale, a šesta titula u dubl konkrenciji, dok u singlu ima jednu titulu iz dva finala, a sve titule je osvojila ove godine.

U singlu je bila postavljena za četvrtu nositeljku, a poražena je u drugom kolu od teniserke iz Norveške Malen Helgo (bez WTA renkinga) i može se reći da je u tom meču razočarala jer je protivnica 1999. godište i ovo joj je treći fjučers turnir u karijeri. Nina je praktično izgubila dobijen meč jer je vodila 7-6(1) *5-1, kod 6-5* je propustila dve meč lopte na servis protivnice i u taj brejku vodila 4-1**, i ipak izgubila taj set, pa posle i meč sa 7-6(1), 6-7(6), 1-6.

Naredni turnir koji će Nina igrati biće od 17. novembra, ali još nije odlučila da li će igrati u Turskoj (Antalija) ili Egiptu (Šarm El Šejk).

Ninaa