Dubl odlučuje – opet

Povreda Jelene Janković dodatno je zakomplikovala situaciju u meču Srbija- Belgija. Na žalost, a očekivano, Aleksandra Krunić nije uspela da pruži ozbiljniji otpor Janini Vikmajer, dok je Bojana očekivano savladala Kirsten Flipkens.

Aleksandra nije uspela da kruniše svoju dobru igru, početnu nervozu Belgijanke i napravljen brejk u prvom gemu, nekom ozbiljnijom pričom i neizvesnijim rezultatom. Sve se vrlo brzo srušilo, posle dve duple greške u narednom gemu, kada je Krunić servirala, pa u narednom toku meča, malo smo videli od Aleksandrinog talenta, dok je Vikmajer iz gema u gem dizala svoju igru, koja je dostigla kulminaciju krajem meča, pa je rezultat više nego ubedljiv, 6-1 6-0.

Bojana je sa druge strane odigrala svoj najbolji meč u zadnje vreme, pa ni sjajna partija Flipkens u drugom setu, nije mogla da proizvede drugačiji ishod, osim pobede, 6-2 6-4. Bilo je malo straha na 43-4, pri servisu Jovanovski, jer se nazirao strah i stegnustost kod srpske teniserke, ali na 30-30, dve lopte padaju gde treba, na liniju, pa Bojana relativno lako izlazi iz teške situacije. Već u sledećem gemu, pravi brejk i sigurno servira za meč.

Bojana je sjajno servirala, a forhend joj je bio fenomenalan. Kada ovako igra, uživanje je gledati srpsku teniserku, a ovakva igra će joj biti potrebna i u narednom meču, jer Jelena neće moći da igra ni dubl. Ko će igrati protiv nje i Aleksandre, teško je reći. Trebalo bi da to budu Flipkens i Vikmajer, mada je starija Belgijanka, pokaza veliku nervozu i nezadovoljstvo posle poraza od Bojane, pa je moguće da se selektorka belgijske reprezentacije opredeli za drugu kombinaciju.