Dubl odlučio, Srbija ispada!

1999264989511600b59ca35008546566_orig (1)Iako je Ana Ivanović i drugog dana pobedila i dala nadu Srbiji da će ipak izboriti ostanak i najboljoj grupi Fed kupa, prošlogodišnje finalistkinje ipak neće ići dalje. Dubl ovoga puta nije doneo srećan ishod, 2-6 4-6.

Raspoložena Sabine Lisicki i pomalo zbunjene Krunić i Dolonc, bile su kombinacija, koja Srbiji nikako nije mogla da donese pobedu! Osim što su se dva puta vraćali sa dva na jedan brejk manjka, Vesna i Aleks nisu ništa značajnije uradili u ovom odlučujućem meču.

Nošene domaćom publikom i raspoloženom za igru i nasmejanom Lisicki, Nemice su u prvom setu povele sa 3-0 uz dva brejka prednosti, dok je u drugom posle izjednačenog starta, bilo 5-2. Slabija karika u nemačkoj reprezentaciji je bila Ana-Lena Grenefeld, pa je na njen servis Srbija uspela da dođe do 5-4, čak imala izjednačenje na servis Lisicki, ali to je bilo sve od buđenja srpskog dubla.

Pre toga, Ana Ivanović je konačno pobedila jednu Top 10 igračicu, Anđeliku Kerber. Kada Ani funkcioniše forhend, a ne zakažu previše bekend i servis, onda je to opasnost za sve teniserke. Rezultat je bio 7-5 7-5, mada je Ana na 5-3 servirala za meč i imala meč loptu.

Na žalost, nedovoljno spremna, pre svega što se forme i stabilnosti u igri tiče, Bojana Jovanovski, imala je svoje šanse protiv Mone Bartel, ali ih nije iskoristila. Ušla je u meč loše, stegnuto, ali je u drugom setu pokazala šta ume i sa kakvom igrom je došla u top 40. Ipak, napetost trećeg seta, učinila je da Bojana dođe do brejk prilika u dva gema na servis protivnice, ali i da ih ne iskoristi. Zato je popustila kada je bilo najvažnije, na 4-3, kada je Nemica napravila odlučujući brejk i sigurno odservirala za set.

Srbiaja će tako sledeće godine korak nazad, u novoj borbi za povratak u društvo najboljih. Prošle godine finale, ove ispadanje. Šta će biti sledeće?