Dubai: Bojana, Jelena, Ana

Promena protivnice, očigledno nije zbunila Bojanu, već joj je verovatno pomogla da jednostavnije dođe do pobede. Protiv Kurumi Nare, 6-4 7-5.

Sa Ursulom su do sada uvek bila tri seta i puno preokreta, tako da je Bojani laknulo kada je čula da Ursula neće biti njena protivnica, zbog virusa. Kurumi Nare, je Japanka, 145 na rang listi, koja je samo jedan dan starija od Jovanovski i sa njom se Bojana nije do sada sastajala.

Brejkova je bilo, po običaju kada je Bojana u pitanju, ukupno osam, ali je najbitnije da je u svakom setu Bojana uzela po jedan više. Sleeća protivnica je Mona Bartel, koja je tek oko pola godine starija od Jovanovski i koja je pobedila Bojanu u jedinom dosadašnjem duelu pre dve godine na čelindžeru u Torhutu. Tada je bilo tesno, Bojana je izgubila u dva taj brejka, a kako će biti sutra, znaće se posle meča koji počinje oko 9h.

Obavljen je žreb za glavni turnir. Videćemo, da li Jelena može bolje protiv Anine protivnice iz Dohe, Petre Četkovske i da li Ana može da iskoristi lošu formu Skijavone i napravi dobar start. I jednoj i drugoj je dalji put, bar do četvrtfinala relativno otvoren, ali je teško bilo šta prognozirati kada su dve najbolje srpske teniserke u pitanju.

Jelena je igrala polufinale prošle godine, ali je tada Dubai bio Prtemier 5 turnir. Doha i Dubai su promenili kategorije a li i vreme održavanja, tako da se Jeleni sve dođe isto. Ove nedelje joj ispadaju bodovi iz Dubaija prošle godine, 395, a iduće iz Dohe 200. Ana prošle godine nije igrala Dohu, pa osvaja bodove ako prođe u četvbrtfianle, jer joj je 60 bodova vredan najslabiji turnir.