Drugo kolo za Viktora

Kada je preživeo prvi set u kome je jurio brejk zaostatka i dva mini brejka manje u taj brejku, za Viktora je sve krenulo kakako se poželeti može. Na kraju ispade i lagana pobeda 7-6(6) 6-0.

De Baker je poznat kao igrač koji može da uzme bar set i najboljima, kada ga krene, a talenat svakako ima. S obzirom na slabija uzdanja Viktorova u poslednje vreme, postojao je strah da ako se poklope te dve situacije i da bi Viktor mogao da ima puno problema da stigne do drugog kola.

Kako je počeo prvi set, izgledalo je da sve ide u tom pravcu. Odmah na startu rani brejk i vođstvo De Bakera od 2-0, koji srećom nisu dugo trajali. Viktor dolazi do izjadnačenja na 3-3, da bi serveri sigurno držali svoje gemove do taj brejka. I u taj brejku De Baker dolazi do prednosti. Drop šot je oružje kojim izluđuje Viktora, donosi mu prednost od 4-1 uz servis, ali ga je uz jednu neverovatnu grešku na mreži, baš taj udarac koštao seta.

Na set loptu, posle dobrog ali sporog Viktorovog riterna, De Baker ponovo pokušava drop šotom. Dobar izbor ali neuspešna realizacija, što vidno utiče na Viktorovo raspoloženje. Viktor sigurnim servisima dolazi do 7-6 a onda sa par odličnih pasing šotova, poslednji završava van domašaja protivnika.

Drugi set je bio rutina. De Baker se nije oporavio od završnice prvog seta, pa je Viktoru preostalo da uz dobar servis ne pravi greške i čeka da to protivnik učini. Sve u svemu, solidna igra i dobar rezultat za Troickog. U sledećem kolu Viktora čeka još jedan domaći igrač sa specijalnom pozivnicom. Trebalo bi da to bude lakši posao za Viktora, jer Huta Galung ipak nije klasa De Bakera, ali tako je izgleda juče mislio Ivan Ljubičić, pa je loše prošao.