Drugo čelendžer finale u karijeri za Lasla Đerea

Srpski teniser Laslo Đere igrao je danas svoje drugo finale na čelendžer nivou. Na žalost, u finalu turnira 50K kategorije u Milanu nije uspeo i da podigne pehar.

LONDON, ENGLAND - JULY 04: Laslo Djere of Serbia hits a forehand during the Boys? Singles quarter final match against Maximillian Marterer of Germany on day ten of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 4, 2013 in London, England. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)

Nakon pobede nad 8. nosiocem  Danijelom Himeno Traverom u polufinalu, od Lasla je u finalu bio bolji 5. nosilac, inače 100 mesta bolje rangirani Marko Čekinatu iz Italije. Domaći teniser je savladao srpskog tenisera sa ubedljivih 6-2, 6-2.

Laslu je ovo bilo ukupno četrnaesto finale u karijeri a drugo ove sezone. Od toga, dvanaest finala su bila na fjučers nivou a, pored ovog finala, igrao je još jedno čelendžer finale prošle godine, na 125k tunriu u Prostejovu. Đere će tako ostati na osam titula (šest na 10k turnirima – jednu je osovojio ove sezone, i dve na 15k turnirima)

Na turniru u Italiji učestvovao je i Miljan Zekić. Nakon što je napravio iznenađenje na startu turnira pobedom nad 7. nosiocem Gonzalom Lamom iz Čilea, srpskog tenisera je u četvrtfinalu savladao 4. nosilac Karlos Berlok iz Argentine u dva seta.

Turnir u Milanu se igrao na šljaci i bio je fonda 42,5 hiljada evra.