Drugi poraz Zimonjića i Nestora

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zabeležili su i drugi poraz u B grupi Završnog Mastersa u Londonu. Bolji od njih bili su Žilijen Beneto i Eduar Rože-Vaslan rezultatom 6-4, 5-7, 10-4.

Danijel Nestor je ponovo, kao i u prvom duelu bio slabiji pojedinac, ponovo je delovao odsutno na terenu i samo je na trenutku igrao na nivou svog renomea. Francuzi su bili dosta uigrani, pa su već u prva dva gema propustili ukupno pet brejk lopti. U sedmom gemu napravili su brejk za 4-3, koji su lako sačuvali do kraja seta i sa 6:4 stigli do vođstva.

nenad-zimonjic-danijel-nestor-polufinale-london-maes-bupati-maks-mirnji-1389173404-58370

Drugi deo igre počeo je brejkom Zimonjića i Nestora, pa vođstvom od 3-0, no Beneto i Vaslan su se brzo vratili i poravnali rezultat na 3-3. Prelomni trenutak se dogodio u 12. gemu, kada je Zimonjić odigrao nekoliko sjajnih poena u finišu i novim brejkom izjedančio rezultat u setovima 7-5.

Produženi taj-brejk je pripao francuskoj kombinaciji. Odlično su vraćali servise i brzo stigli do visoke prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf rezultatom 10-4.