Drugi IW za Mariju Šarapovu

indian wells 1316_bannerImageCrop   Ruska teniserka, Marija Šarapova, osvojila je svoj drugi Indija Vels u karijeri pobedom nad Karolinom Voznijacki iz Danske sa 6-2, 6-2. Prvi put je salvila, davne 2006 i sada posle sedam godina.

Već u prvom gemu Šarapova pravi brejk i sigurnim servisom dolazi do vođstva od 2-0. Teniserke su od tada čuvale svoje servise sve do rezultata 4-2 za Šarapovu, kada Marija pravi još jedan brejk za velikih 5-2. Na servis Šarapove za set, Voznijacki je imala dve brejk lopte, ali je  ruskinja sjajnim bekend paralelama spasila obe i došla do prvog seta rezultatom 6-2 za 38 minuta igre.

Repriza početka prvog seta viđena je i u drugom, Karolina je prva servirala, ali je Šarapova napravila brejk za 1-0. Ni prva servis greška nije pomogla Karolini da vrati brejk pa Šarapova stiče prednost od 2-0. Ni otac Pjotr ni baloni nisu pomogli Karolini. Na svaki balon Šarapova je odgovorila snažnim i preciznim vinerom. Ruskinja je igrala toliko dobro da Voznijacki nije imala rešenje ni za jednu njenu loptu. Novim brejkom, četvrtim u meču, Šarapova stiže do 5-2 i u narednom gemu sigurnim servisom dolazi do pobede rezultatom 6-2, 6-2.

Ovo je 28. titula u karijeri za Šarapovu, prva ove sezone. Šarapova je napravila čak 33 vinara naspram 2 Voznijacki.

“Po rezultatu bi se reklo da je meč bio lak, međutim, bio je to težak meč sa dosta đuseva. Na početku turnira se nisam osećala najbolje, nisam igrala svoj najbolji tenis, ali kako je turnir odmicao podizala sam svoju formu. Na kraju sam srećna kako se sve završilo” rekla je Šarapova.

Šarapova je osvojila svoj drugi IW i tako postala osma teniserka u istoriji turnira koja je osvojila dve titule na turniru.

Voznijacki je pohvalila Šarapovu i dodala “Moram da budem zadovoljna finalom, osećala sam se dobro na turniru. Ona je igrala fenomenalno, malo je grešila i nije mi pružala nikakvu šansu. I pored poraza zadovoljna sam svojom igrom tokom turnira i polako podižem formu od početka godine”.