Druga WTA titula za Šmidlovu

Drugi put u karijeri i ujedno drugi put ove sezone Ana Karolina Šmidlova trijumfovala je na WTA turniru. Ona je u finalu turnira u Bukureštu nadigrala Saru Erani rezutatom 7-6, 6-3 posle velike borbe. Ovo je za mladu Slovakinju bilo treće finale u karijeri, a prethodno je slavila u Katovicama i izgubila finale Rija upravo od Sare Erani.smidlovaNakon maratonskog prvog seta, koji je Šmidlova rešila u svoju korist u taj-brejku nakon više od sat vremena, u drugom delu igre egal je bio do rezultata 3-3, da bi slovačka teniserka potom serijom od tri vezana gema stavila tačku na finalni okršaj.

Kao sedma nositeljka Slovakinja je sigurnim igrama sigla do finala, a onda je u odlučujućem meču za titulu uspela da savlada prvi put u karijeri jednu top 20 teniserku. Zahvaljujući tituli napredovaće za 16 pozicija pa će od ponedeljka biti 44. na WTA listi, dok će Sara Erani skočiti sa 20. na 19. mesto.

Tituu u dublu osvojile su četvre favoritkinje Oksana Kalašnjikova i Demi Šur koje su u finalu bile bolje od domaćih predstavnica Andree Mitu i Marije Tig sa ubedljivih 6-2, 6-2.