Druga WTA titula za Nikolesku

Rumunska teniserka Monika Nikolesku osvojila je WTA turnir u Guangdžou, pošto je u finalu sa 6-4, 6-0 savladala Alize Korne (2. noslica) posle sat i 46 minuta igre. Iako nije bila nosilac na turniru u Kini, Rumunka je redom pobeđivala Bojanu Jovanovski, Misaki Doi, Moniku Puig,  Vang i u finalu Korne, a pritom nije izgubila nijedan set na putu do titule.

monikaFinalni meč je definitivno bio rešen u prvom setu koji je trajao 68 minuta. Francuskinja je imala 4-2 i servis da uveća prednost, ali je tu šansu ispustila. Nikolesku uspeva da vrati brejk, a potom da napravi još jedan (u devetom gemu) i na svoj servis sa 6-4 dobije prvi set. Tamo gde je stala u prvom, nastavila je i u drugom setu. Korne nije pronašla svoj ritam, pa je Rmunka sa 6-0 dobila drugi set i došla do velike pobede.

Rumunka je ubacila čak 84% prvog servisa, a uz to je napravila jedan as, dok je Korne očajno servirala, jer je napravila 12 duplih gešaka uz svega 54% prvog servisa.

Ovo je za 26-godišnju Nikolesku druga WTA titula u singlu, a prvu je osvojila prošle sezone na WTA turniru u Florianapolisu.