Druga titula za Lasla Đerea

Laslo Đere osvojio je drugu titulu u karijeri, pobedivši u italijanskoj Sardiniji domaćeg igrača, Marka Ćekinata, u dva tesna seta i tako se približio povratku u top 50.

Đere nije imao lak put na putu do titule, iako je meč rešen u dva seta, videli smo skoro maksimalan broj gemova, pa je konačan rezultat bio 7-6(3), 7-5 za 139 minuta tenisa.

U uvodna dva gema teniseri su razmenili brejkove, nakon čega niko nije oduzimao servis rivalu pa je odluka morala pasti u trinaestom gemu. Tu je Laslo bio ubedljiv, pa je sa 7-3 rešio taj gem, ujedno i prvi set.

Nastavio je gde je stao, poveo 2-0 na startu drugog seta, ali u maratonskom trećem gemu nije sačuvao servis pa je Italijan vezao tri gema. U nastavku meča igralo se gem za gem, oba igrača su spasila brejk lopte, a u desetom gemu brejk lopta za Lasla ujedno je bila i meč lopta, ali ju je Ćekinato spasao, da bi u dvanaestom gemu spasio još dve, ali ne i narednu pa je bekendom iz riterna Đere pogodio osnovnu liniju i tako završio meč i osvojio turnir.

Ovo je Laslu druga sezona u kojoj stiže do trofeja, nakon što je prošle godine osvojio ATP500 u Riju, sada je osvojio ATP250 Sardiniju.

Na taj način osvojio je novih 250 poena, 13.320E i na novoj ATP listi biće blizu povratka u top 50, na mestu broj 53. On je treći Srbin koji je ove godine osvojio ATP titulu, nakon Đokovića i Kecmanovića.