Druga titula u karijeri za Olgu Danilović!

Samo nekoliko meseci nakon prve, najbolja srpska juniorka Olga Danilović osvojila je i drugu profesionalnu titulu u dosadašnjoj karijeri.

Nakon što je 2015. debitovala na ITF turniru u Prokuplju kada je izgubila u 1. rundi (od teniserke koja je na kraju i osvojila turnir, i još nekoliko fjučersa tog leta) Olga je krajem 2016. zaigrala na turniru Antaliji. Tamo je uzela duplu krunu, iako pre toga nije igrala par meseci zbog povrede. Nakon toga odigrala je samo Orindž boul (koji je osvojila u dublu) i Australijan Open za juniore i stigla do osmine finala oba turnira, kada je doživela novu povredu. Ponovo je pauzirala dva meseca i vratila se na turnirima u Antaliji. Na prvom je izgubila na startu, od buduće finalistkinje turnira, a nedelju dana kasnije došla je i do titule.

Kao i prvu i ovu je osvojila bez izgubiljenog seta, usput pobedivši 2., 3. i 4. nositeljku turnira, od kojih su 2. i 3. top 300 teniserke na WTA listi, odnosno preko 600 mesta bolje rangirane.
U finalu, Danilovićeva je bila bolja od Julije Grabher (292.WTA) iz Austrije, sa 6-3 6-2. 
U konkurenciji parova nije igrala.

Ovaj trijumf će Olgi, koja je trenutno 903. na WTA listi doneti skok od oko 170 mesta , na oko 730. mesto.

Naredni turnir za Olgu ej juniorski turnir G1 kategorije u Španiji, kada kreće u pripremu za sezonu šljake i turnire GA kategorije u Italiji i , naravno, Rolan Garos.