Doroteja startovala pobedom, Ivana poražena

IVANA JOROVIĆ, LAUNCESTON 2014Na ovonedeljnim ITF turnirima srpske predstavnice nastupale su na turnirima od 10 do 50k kategorije.

Ivana Jorović uz dosta sreće je izborila plasman u glavni žreb turnira 50k kategorije u Lansestonu, ali ju je sreća napustila u prvom kolu, gde ju je čekala 8. nosilac, Irena Pavlović iz Francuske. Jorovićeva je izgubila u dva seta 4-6 2-6.

Ipak, Ivana ostaje na turniru u konkurenciji parova. Nakon što je morala da igra retko viđane kvalifikacije za dubl, na ovom turniru, u prvom kolu su ona i njena partnerka Prisila Hon iz Austrije dobile ”vok over” zbog povlačenja Japanki Džunri Namigate i Rike Fudživare, koja je takođe predala Ivani i dOROTEJA eRIĆu singlu. U četvrtfinalu, srpsko-austrijski tandem očekuje duel sa tandemom Zlohova/Buajam.

Doroteja je odlično započela turnir 25k kategorije u Grenoblu, eliminisavši 7. nositeljku Terezu Šmitkovu iz Češke u dva seta 6-4 7-5. Naredna protivnica biće joj Mihaela Hončova iz Slovačke.

Na turnirima 10k kategorije u Šarm El Šeiku i Antaliji, srpske teniserke Barbara Bonić, odnosno Milana Spremo još uvek nisu odigrale svoj meč prvog kola, dok je Marina Lazić izborila drugo kolo u Egiptu, pobedom nad Risom Hasegava iz Japana.