Doroteja preokretom do prve titule!

Eric Doroteja finalistkinjaDoroteja Erić konačno je osvojila svoju prvu profesionalnu titulu u karijeri savladavši češku teniserku Martinu Kubičkovu, rezultatom 7-6(4) 3-6 6-3, na turniru 10k kategorije u Šarm El Šeiku u Egiptu. 
Doroteja je bila postavljena za 7. a Martina za 3. nosioca.

Doroteja je dobro počela meč i povela sa 3-0, ali se protivnica brzo vratila i izjednačila, pa čak i servirala za set pri rezultatu 6-5. Ipak, Doroteja je odvela set u taj brejk i osvojila ga. Drugi set je protekao u znaku Čehinje, a činilo se da će tako biti i u trećem. Martina je povela 3-1, ali je Doroteja vezala 5 gemova u nizu i trijumfovala!

Ove je bilo Erićkino četvrto finale i prva titula. Ovim trijumfom će napredovati čak 60-tak mesta na WTA listi. Nakon što je zbog povrede propustila dobar deo prošle sezone i pala čak 500 mesta na rang listi, polako se vraća i sa 560. skočiće najverovatnije na 502. mesto na listi za dve nedelje (fjučers turniri se ubacuju u poene sa nedelju dana zakašnjenja)

Nakon dva vezana polufinala na turnirima u Egiptu, Doroteja je konačno napravila veliki iskorak, a naredne nedelje ostaje ”na mestu zločina” u nadi da će nastaviti ovaj dobar niz, popraviti rang i ponovo igrati jače ITF turnire.