Doroteja Erić na korak od glavnog žreba Hong Konga

Srpska teniserka Doroteja Erić plasirala se u drugu rundu kvalifikacija za glavni žreb Internacional turnira u Hong Kongu.Doroteja Erić - NOTO 2013

Doroteja je u prvoj rundi kvalifikacija bila bolja od treće nositeljke Laure Pous Tio iz Španije. Iako je 150 mesta bolje rangirana od Erićeve i nekadašnja 72. teniserka sveta, to se nije videlo na terenu. Doroteja je trijumfovala veoma ubedljivo, sa 6-0, 6-3.

Prvi set je bio potpuno u znaku srpske teniserke. Oduzimala je servise protivnici i sigurno držala svoje servise. Španjolka je samo u jednom gemu došla do brejk lopti, ali nije uspela da ih realizuje.
Drugi set je počeo mnogo neizvesnije, razmenom brejkova u uvodna četiri gema. Erićeva je zatim vezala četri gema u nizu i došla do prve dve meč lopte na 5-2. Pous Tio ih ipak spašava, i uzima taj gem. U narednom gemu Doroteja dolazi do još tri meč lopte koje ne koristi, zatim spašava jednu brejk loptu, i na kraju koristi šestu meč loptu i uzima set i meč.

Erićeva će u poslednjoj rundi kvalifikacija igrati protiv Ja-Hsuan Li iz Tajpeha, desete nositeljke kvalifikacija. Iako je 100 mesta bolje rangirana, ovoj mladoj teniseki je ovo rang karijere (248.), dok je Doroteji rang karijere bio 218., prošle godine, pre nego što se ponovo povredila. 

Srpskoj teniserki je ovo drugi nastup na jednom WTA turniru, a nadamo se i prvi glavni žreb. Doroteja Erić je nedavno igrala finale 25k turnira u Podgorici i polako se vraća u formu od pre dve godine, kada je bila na pragu top 200. Sada se nalazi na 342. mestu, a ovom pobedom pomeriće se za oko 17 mesta, a eventualnim plasmanom u glavni žreb, još oko 15.

Na turniru u Hong Kongu nastupiće i Jelena Janković, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora za učešće.