I Doroteja bez titule

Doroteja Eric, PHUKETDoroteja Erić nije uspela da dođe do treće titule u karijeri. Od srpske teniserke bolja je bila Francuskinja Žili Koen, inače 154. teniserka na svetu i četvrti nosilac turnira u 25k kategorije u Francuskoj.

Nakon fantastičnih pobeda nad Hradeckom i Zanevskom, Doroteja nije imala snage da danas završi posao. Iako je startovala dobro, poražena je u tri seta 6-3 1-6 4-6.

U prvom setu samo jedna brejk šansa bila je dovoljna za brejk i  rutinski osvojen set sa 6-3, usput spasivši svih 5 šansi koje je imala Francuskinja.

U drugom setu pri rezultatu 1-1 Dora ne koristi svoje šanse,a odmah nakon toga Žil koristi svoju. Brzo se slika okrenula i Dora, pored šanse da vrati brejk, dolazi u situaciju da zbog 5 neiskorišćenih brejk lopti ubedljivo izgubi set sa 1-6.

U trećem setu je ponovo zapala u minus od 1-4, vratila jedan brejk, spasila meč loptu pri rezultatu 3-5, ali  na kraju ipak gubi sa 4-6.

Ipak, zahvaljujući zarađenim poenima, Erićeva će se za 2 nedelej naći na pragu 250 najboljih teniserki na WTA listi, tj. na samo 50 poena od  kvalifikacija za Australian open.