Đorđi bolja od Bojane na startu Rolan Garosa

Posle Jovane Jakšić još jedna srpska teniserka poražena je na startu takmičenja. Treći reket Srbije, Bojana Jovanovski poražena je u 1. kolu Rolan Garosa od Italijanke Kamile Đorđi sa 2-0, po setovima 6-4, 6-3.

Bojana JovanovskiOvaj meč odlučila su samo dva brejka, po jedan u oba seta, što je moramo priznati retkost u ženskom tenisu. Prvi set trajao je 46 minuta, a mogao je da ima potpuno drugi ishod da je Bojana Jovanovski iskoristila bar jednu od četiri brejk lopte koliko je imala u prvom setu. Kao što obično biva, neiskorišćene šanse se skupo plate, pa je tako Italijanka, iako je  imala samo jednu brejk loptu u prvoj deonici  iskoristila je za osvajanje seta sa 6-4.

U drugom setu Bojana polako pada, ne uspeva da iskoriti brejk loptu u drugom gemu, da bi već u čretvrtom Đorđi stigla do brejka (3-1). Đorđi je bila sigurna u servis gemovima, mada je Bojana u poslednjem gemu meča imala nekoliko brejk lopti, ali kao što biva nije ih iskoritila. Italijanka je na kraju zasluženo slavila i plasirala se u 2. kolo.