Dolonc teško, ali uspešno!

vesna-dolonts-2011-5-25-13-2-38Tri sata mukotrpne borbe, malo brejkova s obzirom da se radi o tako dugom meču i to u ženskom tenisu i dobra igra obe protivnice, obeležile su susret prvog kola između Dolonc i Rogovske. Srpska teniserka je na kraju bila uspešnija i obezbedila meč sa Marion Bartoli, rezultatom 5-7 7-5 8-6.

Prvi set nije dobro počeo po Vesnu. Brzo je došla u situaciju da juri prednost protivnice, ali se i brzo vratila u set. Ipak, više se igralo na servis Dolonc. Vesna je pritisku odolela u osmom gemu, ali nije u 12. koji je bio i  odlučujući za ishod tog dela igre.

U drugom setu uloge su se malo promenile, ali u ovom delu igre nije bilo brejkova, pa je jedan  koji je Vesna napravila u 11. gemu, bio presudan. Pree toga, Rogovska se provlačila dva gema, ali je sve mogla da vrati u egal u poslednjem gemu u kojem je Vesna servirala za set. Nije bilo brejk lopte, ali je Vesna iskoristila tek četvrtu loptu da set privede kraju.

Treći set je bio kombinacija prva dva. Rogovska ponovo stiče ranu prednost, vodi sa 3-0, a Vesna se vraća na 4-2. Do kraja meča, Vesna je konstantno vršila pritisak na servis protivnice, koji je konačno urodio plodom na 6-6, da bi u sledećem gemu konačno stavila tačku na ovaj naporan meč.

Dolonc je tako uradila ono što je realno morala. Doduše, pobediti domaću teniserku, pogotovu u Australiji, nije lak posao. Vesna se ovom pobedom vraća u društvo sto najboljih na svetu, tačnije moguće je da će posle AO popraviti svoj najbolji rezultat, koji je do sada bio 86. mesto. Sledi Merion Bartoli, u istom kolu i na istom mestu, na kojem je Vesna pobedila istu protivnicu 2011. godine i tako napravila svoj najveći uspeh na GS turnirima.