Dolonc ispustila Voznjak, Bušar pregazila Jakšić

11Prvog dana Fed kup duela selekcija Kanade i Srbije nismo došli do priželjkivanog boda. Aleksandra Voznjak je bila manje loša i u tri seta dobila Vesnu Dolonc, a drugi poen za domaćine donela je Eženi Bušar.
Prvi reket Srbije u ovom duelu, Vesna Dolonc, krenula je silovito u meč. U prvih šest gemova je stigla do tri brejka, pa je Aleksandra Voznjak u sedmom gemu servirala da ostane u setu. Tada je započela seriju, Dolonc se pogubila, slala kratke, spore lopte i servirala duple u velikom broju. Tek na 5-5 se borba rasplamsala, ali Voznjak je imala momentum i uz seriju od šest gemova došla do 7-5. Drugi set je počeo kao prvi, uz dva brejka do 3-0 dolazi Vesna, što je bilo dovoljno za 6-2 i odlazak u odlučujući set. U šestom gemu Kanađanka pravi brejk, stiže do 5-2, ali se Vesna vraća do 5-4. Još jednom je servis zakazao i novim brejkom Kanada stiže do poena u ovom duelu.
Na teren su posle izašle Eženi Bušar i debitantkinja Jovana Jakšić. Polufinaliskinja Australian Opena nije dala Jovani ni šansu u ovom meču. Odmah je došla do 3-0, pa 5-1 gde je Jakšić propustila brejk loptu. U drugom setu je Jakšić totalno pala, pa se set sveo na brojanje poena do kojih će Jakšić stići. Na kraju lakih 6-1, 6-0 za Kanadjanku. Servis je zakazao, samo 51% ubačenog je premalo protiv top 20 rivalke, a neretke su bile greške od par metara u aut. Bušar je dokazala da je na totalno drugom nivou od Jakšić, kojoj ovaj težak poraz ipak može biti dobro iskustvo za ubuduće.
Na kraju prvog dana, Srbija 0-2 Kanada.
Sutra program kreće od 19h po našem vremenu, a najavljene su Bušar-Dolonc, od čega će zavisiti da li će se ostali mečevi odigrati.