Dolgopolov prošlost, sledi Dimitrov

Još jedna Jankova pobeda, protiv još jednog nezgodnog i kvalitetnog protivnika. Janko je bio bolji od Dolgopolova i plasirao se u 4. kolo, 6-4 5-7 6-2.

Janko je kombinovao dobru taktiku, povremeno kvalitetnu ofanzivu  iuz odličan servis, da bi pobedio protivnika od kojeg nija znao šta tačno da očekuje, jer nikada nije igrao sa njim. To možda ne bi bio problem da se ne radi o nestandardnom teniseru, koji stalno menja ritam igre i to ne uvek po najlogičnijim kriterijumima.

Janko je zato krenuo sigurnom varijantom, slao sporije, duboke lopte na bekend, bio strpljiv, produžavao poen i provocirao Dolgopolova da napadne i napravi grešku. To je odmah donelo rezultat, pa je Janko poveo sa 2-0, što je uz pomoć sigurnog servisa održao do kraja seta.

U drugom setu, Janko je propustio dve brejk lopte i od tada je počeo da pada u igri. Pokušavao je da se pokrene, da bude agresivniji, ali ja nekim greškama sebe doveo do brejk i set lopte za protivnika. Dolgopolov je taj poen odigrao agresivno i praktično ostavio Janka bez šanse za odbranu.

Zato je Janko maksimalno agresivno ušao već u prvi gem trećeg seta. Dolgopolov kao da je ostao zatečen time ili se previše opustio posle osvojenog  seta, tek nije imao odgovora na takvu Jankovu igru. Dok se Ukrajinac otreznio već je gubio sa 4-0, kada je meč praktično bio rešen.

Janko je tako ponovio prošlogodišnji uspeh, a biće u prilici da ode i korak dalje, do četvrtfinala. Nije da bi mu šanse protiv Berdiha bile mnogo manje, ali je njegov budući protivnik, Gregor Dimitrov, ipak na prvi pogled manje zahtevan rival. Kako će biti u praksi, videće se u utorak.