Đokoviću uručen trofej za najboljeg sportistu Evrope

novakNajboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji je u izboru Asocijacije sportskih novinara Evrope (AIPS) izabran za najboljeg sportistu Starog kontinenta za 2011. i 2012. godinu, dodeljen je jedinstven trofej tokom meča sa Kanadom u polufinalu Dejvis kupa.

Trofej Đokoviću uručili su predsednik AIPS-a Janis Daras i generalni sekretar Čarls Kamenzuli.

” Đoković nije samo uspešan sportista, koji rezultatima zaslužuje ovo priznanje. On je fer plej odnosom prema rivalima, ponašanjem na terenu i humanitarnim radom ukazao na vrednosti koje treba ceniti i sprovoditi u životu. Postao je idol mladima u svetu, a sa druge strane promovisao je svoju zemlju. Srbija, ali i Evropa mogu da budu ponosni što imaju tako harizmatičnog sportistu, koji se istakao i profesionalnim odnosom prema medijima. Sudeći po glasanju, veoma je omiljen među sportskim novinarima u Evropi” , rekao je Grk Daras.

AIPS najboljeg sportistu Evrope bira od 1983. godine, a prvi laureat bio je nemački plivač Mihael Gros, a između ostalih trofej su osvajali Mišel Platini, Sergej Bubka (tri puta), Boris Beker (dva puta), Mihael Šumaher (tri puta), Rafael Nadal, dok je apsolutni rekorder Rodžer Federer sa pet nagrada.

 

Izvor: Sportska centrala