Đoković za 90 minuta u 3. kolo

Samo četiri gema prepustio je Novak Đoković iskusnom Francuzu Pol-Anri Matjeu u 2. kolu Us-opena. Najbolji tensier sveta slavio je sa 6-1, 6-3, 6-0 i veoma lako izborio 3. kolo gde će mu protivnik biti nezgodni Amerikanac Sem Kveri.

Novak je sjajno počeo meč. Odmah je napravio brejk, a zatim ga potvrdio bez izgubljenog poena. Đoković je ubrzo duplim brejkom uspeo da se odlepi i povede sa 4-1. Matje je nastavio da loše servira što Đoković koristi i u nastavku vezuje nova dva gema i osvaja prvi set sa 6-1.

novakDrugi set počeo je na isti način kao prvi, brejkom srpskog tenisera. Seriju Đokovića od pet uzastopno osvojenih gemova Francuz konačno prekida. Dva asa i greške protivnika bili su dovoljni da srpski teniser povede sa 2-1. Nove greške Francuza donele su Đokoviću brejk lopte, ali Matje ipak ne prepušta gem, koji je najduži u dosadašnjem toku meča, pa je rezultat na semaforu 2-2. To mu je donelo samopouzdanje pa prvi put na meču stiže do brejk lopte. No, posle toga Novak vezuje tri gema i dolazi do prednosti od 5-2. Novak drugi set uspeva da rutinski privede kraju rezultatom 6-3.

Đoković je furiozno počeo treći set, pa je protivnik  bio gotovo bez ikakve šanse, a neizvesno je bilo samo u prvom gemu. Srpski teniser nije mu dopustio nijedan gem, pa je brzo došao u priliku da servira za pobedu i plasman u narednu rundu, što je i učinio.