Đoković uz dosta muke pobedom startovao u Torontu

Mnogo teže nego što se očekivalo najbolji teniser sveta Novak Đoković izborio je osminu finala na Masters turniru u Torontu pošto je u 2. kolu sa 6-2, 6-7, 7-6 savladao Francuza Gaela Monfisa i u naredom kolu imaće okršaj sa još jednim Francuzom – Congom.

Bilo je potrebno određeno vreme da se Novak zagreje i uđe u ritam. Francuz je u trećem gemu imao dve brejk lopte, ali je srpski teniser uspeo da neutrališe obe. U šestom gemu Novak uspeva da stigne do brejka, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis Francuzu i stavio tačku na prvi deo igre rezultatom 6-2.

novakDrugi set je bio vrlo izjednačen, vodila se velika borba u svakom gemu, ali ipak nije bilo brejka, pa je set odlučen u taj-brejku. U odlučujućem gemu, Novak je imao 4-3 i prednost mini brejka, ali je Monfis vezao četiri poena i tako uspeo da izbori treći set.

U odlučujućem setu prvi je udarac zadao francuski teniser koji je oduzeo servis Đokoviću u četvrtom gemu, ali je Novak već u narednom uzvratio. Do kraja seta su igrači bili sigurni pri servisu, pa smo gledali reprizu drugog seta u vidu novog taj-brejka. Ovaj put je Novak bio uspešniji, u ključnim trenucima hladnokrvniji, pa je na kraju sa 7-2 rešio taj-brejk u svoju korist i stigao do trijumfa.