Đoković u tri seta do osmine finala

U osminu finala US-opena Novak Đoković se plasirao pošto je savladao Andreasa Sepija sa 6-3, 7-5, 7-5, posle dva i po sata igre. Italijan je sigurno najozbiljniji rival protiv koga je igrao u dosadašnjem delu turnira. Sepi nije uzeo nijedan set, ali je pošteno naterao Novaka da odigra svaki gem i na kraju teškom mukom zaradi svaki set. djokovicMučio se malo Novak u prvom setu protiv Sepija, prvi pretrpeo brejk, ali je posle minusa od 2-1, odmah uzvratio ribrejkom, još jednom oduzeo Sepiju servis gem i posle 40 minuta igre vodio sa 1-0.

Velika borba viđena je u drugom setu. Bilo je prvom teniseru sveta potrebno malo više vremena i strpljenja pre nego što je uspeo da slomi žestok otpor Italijana. Nije se dao Sepi, uspešno je čuvao svoj servis, ali samo do desetog gema, kada je Đoković konačno pronašao način da profitira na servis rivala, dobije set i povede sa 2-0. U trećem delu na vreme je napravio brejk, doduše, bio je na testu na svom servisu u nekoliko navrata, čak i izgubio jedan servis gem, ali je odoleo i na kraju posle velike borbe slavio sa 3-0.

“Sepi je stvarno odlično igrao, morao sam u svakom momentu da dam sve od sebe.Odigrao sam 14 mečeva, uključujući i dublove, u dve nedelje. To jeste mnogo, ali, došao sam ovde pripremljen. Želeo sam da pred US Open odigram što je više moguće mečeva. Ja i dalje tražim svoju igru. Jesam pobedio, ali moram da igram bolje”. rekao je Đoković posle meča.