Đoković u petom finalu Australijan opena

Novak Đoković pridružio se Endiju Mariju u finalu Australijan opena. Svetski broj jedan je posle pet setova, rezultatom 7-6(1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 savladao branioca titule Stana Vavrinku. Novak će u nedelju igrati peto finale u Melburnu!

novak-djokovic-qf-vs-raonic

Prvi set trajao je 45 minuta, a završen je u taj-brejku. U sedmom gemu Stan Vavrinka došao je do prvog brejka u meču, nakon čega je usledilo Đokovićevo lomljenje reketa i medicinska pomoć za Švajcarca. Nije u pitanju bilo ništa strašno, Vavrinka je dobio kapi za oči koje su mu bile potrebne, a nakon povratka na teren Novak je vratio brejk i izjednačio rezultat na 4-4. Kako su naredna četiri gema dobijali obojica svoje servise, ovaj deo meča završen je u taj-brejku koji je Novak dobio sa ubedljivih 7-1.

Drugi deo meča pripao je Vavrinki. U prvom gemu Novak je propustio dve brejk šanse, a njegove greške nešto kasnije kažnjava švajcarski teniser. U šestom gemu Vavrinka je došao do brejka zahvaljujući Đokovićevoj duploj servis grešci i poveo sa 4-2. Brejk prednosti sačuvao je do kraja ovog dela meča koji je dobio sa 6-3.

U trećem setu obojica su vidno podigli nivo igre. Nole je u drugom gemu oduzeo servis Švajcarcu, a zatim poveo sa velikih 3-0. U trećem gemu viđena je velika borba, a poeni su postajali sve duži. U ovom delu meča odigrali su poen od čak 27 udaraca. Međutim, u naredna tri gema Vavrinka uspeva da izjednači rezultat, a tek u desetom gemu, kada je Švajcarac servirao za ostanak u setu, Đoković dolazi do novog brejka i dobija ovaj set sa 6-4.

noleeeeeeeeeeeeee

Novak je u ranoj fazi četvrtog seta došao do brejka i poveo sa 2-0, ali je Švajcarac već u narednom gemu uzvratio ribrejkom i izjednačio na 2-2. Nakon što je Đoković propustio još tri prilike da Vavrinki oduzme servis, Stan je svoju iskoristio u sedmom gemu i poveo sa 4-3. Brejk prednosti sačuvao je sve do kraja seta koji je dobio sa 6-4 i izjednačio rezultat u setovima na 2-2.

Peti set Nole je započeo brejkom u drugom gemu nakon čega je usledilo lagano vođstvo od 3-0. Nakon toga sve je išlo lakše. Uz još jedan brejk došao je do vođstva od 4-0, a zatim uz malo muke dobio i peti gem (5-0). Vavrinka je servirao za ostanak u setu, ali mu Đoković još jednom oduzima servis i dobija ovaj set sa ubedljivih 6-0.