Đoković startovao pobedom

Novak Đoković uspešno je startovao na završnom turniru sezone u Londonu, pošto je u prvom kolu ”Ivan Lendl” grupe savladao Austrijanca Dominika Tima sa 2-1, po setovima 6-7 (10-12), 6-0 i 6-2.


Prvi set je, kao što i rezultat pokazuje, bio veoma neizvestan i na kraju dramatičan. Igralo se gem za gem, Đoković je konstantno imao minimalno vođstvo, ali ga je Tim stizao i izborio taj-brejk.

Austrijanac je bolje ušao u ovaj deo igre, poveo sa 5-2, Nole je uspeo taj zaostatak da anulira, ali je Tim posle prave drame uspeo da dobije taj-brejk sa 12-10 i povede sa 1-0 u setovima.

U trenucima dok je Tim slavio osvajanje seta, Novak je nervozno poslao lopticu ka delu lože gde su se nalazili njegovi treneri Beker i Vajda, a kasnije smo videli da je i Pepe Imaz opet uz njih.

Đoković je zbog te neprimerene reakcije dobio opomenu, ali što je najvažnije, od tog trenutka zaigrao je mnogo bolje.


U drugom setu je potpuno dominirao, rivalu nije dozvolio osvajanje ni jednog jedinog gema, a u sličnom ritmu je nastavio i u trećem, odlučujućem.

U trećem gemu Nole je napravio prvi brejk, u sedmom i drugi za vođstvo od 5-2, posle čega je rutinski priveo posao kraju.

U drugom meču grupe od 21 čas se sastaju Miloš Raonić iz Kanade i Gael Monfis iz Francuske. Sledeći protivnik Đokovića je Monfis, sa kojim se sastaje u utorak.