Đoković slomio Marija u petom setu za finale Rolan Garosa

Novak Đoković je napravio još jedan veliki korak ka jedinom gren slem trofeju koji mu nedostaje. U polufinalu Rolan Garosa najbolji teniser sveta savladao je Endija Marija posle više od četiri sata igre sa 3-2, po setovima 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1. U svom trećem finalu na Rolan Garosu, Đoković će u nedelju od 15 časova igrati protiv Stana Vavrinke.

novak djokovic

Nastavak juče prekinutog meča nije dobro počeo po Đokovića. Mari je bio koncentrisaniji i koristeći Novakove greške stigao je do izjednačenja u setovima i sa psihološkom prednošću ušao u odlučujući set.

Međutim, u petom setu na terenu je postojao samo jedan teniser. Đoković je još jednom pokazao svoju mentalnu snagu, odmah je napravio brejk i potvrdio ga za vođstvo od 3-0. Sve što je Britanac uspeo da učini bilo je osvajanje jednog gema u petom setu, jer Novak ovoga puta nije dozvolio nikakve oscilacije u svojoj igri.

Novak je bio mnogo bolji teniser, što govori i statistika. Srpski teniser imao je 56 vinera i 48 neiznuđenih grešaka, dok je Mari napravio 36 vinera uz 48 grešaka.