Đoković rutinski protiv Benetoa

Novak-Djokovic-of-Serbia-seSamo 70 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da savlada Žilijena Benetoa u četvrtfinalu Indijan Velsa i da se plasira u polufinale. Novak je slavio sa 6-1, 6-3 i u borbi za finale igraće protiv Džona Iznera.

Novak je lako osvojio prvi set za svega 29 minuta napravivši dva brejka u četvrtom i šestom gemu. Od prvih 27 poena drugi reket sveta je dobio čak 19 što svedoči koliko je srpski as bio dominantan. Iako je Đoković u svakom gemu drugog seta na servis Benetoa imao brejk loptu, tek je u sedmom gemu uspeo da uzme servis Francuzu za vođstvo od 4-3. Sigurnim servisom Novak osvaja gem za 5-3 da bi na servis Francuza stigao do meč lopte koju odmah koristi.

U borbi za finale Novak Đoković sastaće se sa domaćim teniserom Džonom Iznerom koji je u dva seta, 7-6, 7-6 savladao Letonca Ernesta Gulbisa. U prvom setu ovog duela nije viđen nijedan brejk pa je Izner u taj-brejku dobio prvi set sa 7-6. U drugom setu Letonac je imao brejk prednosti sve do devetog gema kada je popustio na servisu i opet se ušlo u taj-brejk. Za razliku od prvog taj-brejka koji je Izner dobio sa 7-4, ovoga puta bio je nešto ubedljiviji dobivši ga sa 7-3.