Đoković preko Gulbisa do finala Rolan Garosa

Drugi put u karijeri Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa i imaće priliku da se bori za prvi trofej na ovom turniru. Svetski reket broj dva je danas sa 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 savladao najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira, Letonca Ernesta Gulbisa.

????????Iako je Gulbis prvi pripretio na startu meča, Đoković je posle dve spašene brejk lopte, već u narednom gemu oduzeo servis Letoncu i poveo sa 3-2 iskoristivši tek četvrtu brejk loptu. Novak je Gulbisu još jednom oduzeo servis u prvom setu i to u devetom gemu meča. U drugom setu identičan rezultat kao i u prvom – 6-3 za srpskog asa. Ovog puta Đokoviću je bila dovoljna jedna brejk lopta, koju je Srbin iskoristio, a kasnije i svojim servisom uvećao prednost na 2-0 u setovima.

U trećem periodu dolazi do pada kod Novaka što koristi Letonac i dobija set sa 6-3. Gulbis je imao brejk lopte u drugom i šestom gemu, ali je brejk napravio tek u osmom. Na startu četvrtog seta Novak i dalje nije delovao sjajno, ali je lepim volejom uspeo da dobije prvi gem. Izraz Novakovog lica u tim trenucima govorio je da se ne oseća najboje na terenu, pa je brejk sa starta četvrtog seta brzo anulirao Gulbis. Viđena je velika borba u kojoj je Đoković ipak skupio snage i prelomio meč brejkom u osmom gemu posle čega je odservirao za 6:3 i plasman u finale. Tamo će čekati pobednika drugog polufinala u kome se sastaju Rafael Nadal i Endi Mari.