Đoković predao zbog infekcije oka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je prinuđen da preda četvrtfinale Dubaija Špancu Felisijanu Lopezu zbog infencije oka po završetku prvog seta 3-6.

djokovic dubai okoOd samog starta bilo jasno da ima problema sa vidom. On je zbog toga pozvao lekara posle petog gema, ali ništa nije moglo da se uradi u tako kratkom periodu pa je predaja bila jedino logično rešenje.

Reč je o infekciji oka koja me muči već nekoliko dana, a danas je uznapredovala, zbog čega nisam mogao da igram. Počelo je sa infekcijom na desnom, ono i jeste u gorem stanju, ali su zahvaćena oba oka u ozbiljnoj alergiji koja je usledila. Danas je bilo izuzetno osetljivo na svetlost i nisam želeo da rizikujem jer me očekuju važni nastupi, prvo Dejvis kup kod kuće, a zatim i Indijan Vels i Majami. Fizički se zaista odlično osećam.

Osim prilike da se bori za trofej koji mu je prošle godine izmakao u finalu, naš as je prekinuo i veliki niz od 17 uzastopnih finala na svim turnirima na kojima se pojavljivao poslednjih godinu dana, a da je ušao u 18. postavio bi novi rekord. Takođe, da je osvojio Dubai dobio bi novih 200 bodova što bi ga dovelo na prag neverovatnih 17.000 bodova, pre nego što počne da brani titule na svim turnirima sve do Rolan Garosa.