Đoković pobedom startovao u Londonu

novak-federer-londNovak Đoković zabeležio je drugu pobedu nad Federerom u dve nedelje. Rodžer Federer je uspeo da uzme jedan set Novaku Đokovicu, ali mu se srpski teniser “odužio” u trecem setu koji je dobio sa 6-2, ostvarivši tako svoju prvu pobedu na ovogodišnjem ATP Finalu u Londonu.

Đoković je ponovo odlično počeo meč i videlo se da je veoma raspoložen za igru, iako je i sam bio jako pogođen vešću o suspenziji Viktora Troickog. Jedan brejk bio je dovoljan srpskom teniseru da dobije prvi set, dok je u drugom vođena velika borba.

Čak tri uzastopna brejka viđena su u drugom setu, Federer je poveo sa 5-3, da bi Novak preokrenuo na 6-5, ali nije mogao da spreči taj-brejk. U doigravanju je Federer bio znatno bolji i sa 7-2 je osvojio drugi set.

Novak je odmah napravio brejk u trećem setu, poveo sa 2-0, zatim je dodao još jedan brejk i poveo sa 4-1, kada je bilo jasno da Federer više nema snage da se suprotstavi našem teniseru.

Đoković je mirno iskontrolisao meč do kraja i posle dva sata i 22 minuta igre Federer je morao ponovo da mu pruži ruku, baš kao i u polufinalu Pariza.

Novak je u sredu slobodan, a u četvrtak će igrati protiv Huana Martina Del Potra. U sredu će u Londonu igrati Rafael Nadal – Stanislas Vavrinka, kao i David Ferer – Tomaš Berdih.