Đoković je pobedio još jednog Španca, čeka ga i treći

Novak Đoković je u glavnom teniskom gradu kneževine Monako priredio još jednu fantastičnu partiju – ovog puta je pobedio Pabla Karenja Bustu, drugog Španca po redu. Mladi Španac je osvojio isti broj gemova kao i njegov zemljak Montanjes, ali je bio drugačiji rezultat 6-0 6-1.

 

novak-mc14-bustaPablo Karenjo Busta je u glavni žreb došao kao “laki luzer” a u glavnom žrebu je pobedio Ivana Dodiga i Gaela Monfisa bez izgubljenog seta.

Đoković od početka sezone šljake pokazuje sjajnu formu i motivisanost, što pokazuje i učinak na terenu. Ovoga puta je imao 24 vinera i dva asa, te je ponovo na terenu proveo manje od 50 minuta. Za manje od 22 minuta je osvojio prvi set sa 6-0. U drugom setu je produžio niz osvojenih gemova na 9. U 10. gemu na servis Buste je imao brejk loptu, ali se Španac izvukao i uzeo, ispostavilo se, svoj jedini gem.

Sledeći protivnik Novaku na putu do polufinala je još jedan Španac, treći zaredom, Giljermo Garsija Lopez, koji je iznenadio petog nosioca Tomaša Berdiha sa 2-1. Prošle nedelje je osvojio turnir u Kazablanci, i pokazuje odličnu formu na ovom turniru.

Nadamo se da će se Garsija Lopez sutra na terenu provesti kao i prethodna dva njegova zemljaka.