Đokovic bolji od Marija u finalu Dohe

Novak Đoković odbranio je titulu na turniru u Dohi. Srpski teniser je u finalu pobedio svetskog broja 1 Britanca Endija Marija i tako se na najbolji mogući način pripremio za Otvoreno Prvenstvo Australije.

Napeto finale, iako na turniru tek ATP250 kategorije, imalo je težinu kao da je u pitanju Masters serija. Endi Mari je pre njega zabeležio čak 30. pobeda na nizu a Novak je u poslednjem okršaju izgubio i meč i 1. mesto na ATP listi. 

Meč je trajao skoro tri sata i tri seta.  Prvi set je dobio srpski teniser. Spasio je jednu brejk loptu a iskoristio jedinu šansu za brejk koju je imao, što je bilo dovoljno za vođstvo od 6-3. Delovalo je da će se meč završiti u dva set,a kada je Novak, opet usput spasivši jednu brejk loptu, poveo sa 5-3 i pri rezultatu 5-4 došao do prvih meč lopti. Međutim Britanac je spasio sve tri, a onda i preokrenuo na 7-5. Mari je vezao pet gemova u nizu i time poveo 1-0 u trećem setu. Kao i u drugom setu Đoković je spasao brejk loptu na 2-3, a onda poveo sa 5-3. Ovoga puta, na 5-4 koristi prvu priliku za osvajanje seta, a time osvaja i meč sa 6-3 5-7 6-4.

Резултат слика за djokovic murray doha

Ovo je bio 36 susret srpskog i britanskog tenisera i 25. pobeda za Novaka i još jednom potvrdio da ne zna za poraz od Britanca kada osvoji prvi set (odnos je 20-0 u pobedama) 
Takođe, ovo je bila Novakova 11. pobeda nad trenutnim svetskim brojem 1.

Ovo je bila Novakova 67 titula iz 95 finala u karijeri.

Naredni turnir za oba tenisera je Australijan open, gde su do sada igrali četiri finala i jedno polufinale u poslednjih šest godina godina i Novak  je trijumfovao u svakom meču.