Đoković bolji od borbenog Tima

1/15. Broj koji ilustruje koliko je brejk lopti spasio Novak Đoković, odnosno iskoristio Dominik Tim. Brojka koja će dugo proganjati Austrijanca i zbog koje nije mogao da pruži više od šasnog otpora najboljem na svetu. Nakon 110 minuta, Novak se plasirao u 1/4 Mastersa u Majamiju, pobedom od 6-3, 6-4 nad Dominikom Timom.

đoković majami 2016Ušao je Austrijanac stegnuto u meč, ništa nije mogao da odigra kako je želeo i Đoković odmah dolazi do 2-0, a nakon manjih problema i potvrde brejka za 3-0. Iako je Tim imao u narednim gemovima brejk lopte, samo je ovaj brejk odlučio osvajača prvog seta. Po mnogima, novi svetski top igrač nije mogao da parira odavno dokazanom šampionu i to je ta razlika koja odvaja najboljeg od dobrih. Spasio je Novak svih osam brejk šansi, iskoristio jednu od dve brejk lopte i osvojio uvodni set.

Razmenili su igrači brejk u uvodnom delu drugog seta, a onda je Novak došao do novog brejka. Ponovo je Tim mogao da se vrati u meč, ali ponovo nije napravio poslednji korak, pa je Đoković, u vrlo tesnom meču, slavio u dva seta.

Pokazao je Novak ko je najbolji, a Tim da se na njega ozbiljno treba računati da u godinama pred nama bude stabilan top 10 igrač, a ako se kockice slože, i Gren Slem šampion.

U 1/4 finalu, Đoković će igrati protiv Tomaša Berdiha.