Dokićeva se vraća na teren

Jelena-Dokic-6447584Jelena Dokić  je na novom početku – trećem. 
Drugi je bio 2008. kada je dobila vajld kartu za Otvoreno prvenstvo Australije, a ovog puta mora da se izbori za poziv orgnaizatora turnira u Melburnu. Sa još 15 teniserki boriće se, od danas do nedelje, za specijalnu pozivnicu u „Melburn parku“ a prva rivalka biće joj Jarmila Gajdošova.

Dokić nije igrala od aprila 2012. godine i zbog dugog izstanka sa terena nema rang na WTA listi i na ovaj način pokušaće da  izbori plasman za učešće na OP Australije.

 Toliko dugo sam van tenisa, imam osećaj kao da sam u penziji, ali ne mislim da je moja karijera gotova. Imala sam dve strašne godine, prolazila sam kroz pakao, išla sam od doktora do doktora. Ipak, na kraju sam odlučila da se podvrgnem operaciji, koja je bila jako složena. Uradila sam hirurški zahvat veoma kasno i zbog toga je oporavak trajao izuzetno dugo. Sada sam srećna, jer ću igrati svoj prvi takmičarski meč posle dugo vremena

Ali, dodaje da nije optimistična što se ovog turnira tiče.

Uvek kada se takmičite imate priliku da pobedite, osvojite turnir, ali da budem iskrena ne dajem sebi šansu u plej-ofu ove godine. Srećna sam da igram takmičarski meč posle skoro dve godine i za mene je to pobeda, jer sam mislila da nikada više neću nastupati.

Ovo je praktično poslednji voz za Dokićevu, s obzirom da ima već 30 godina. Prvi povratak je bio veoma uspešan, 2009. godine igrala je  četvrtfinale OP Australije  brzo se vratila  među 50 najboljih, igrala dva WTA finala, jedno osvojila. Da li će ponoviti te uspehe, videćemo.

Izvor: Večernje Novosti, Nettenis