Dečaci…

Žreb je bio i prošao a sad slede kalkulacije, predviđanja i sl. Za nekoga lak, za nekog težak, ipak ko želi da dogura što dalje treba da gleda prvog sledećeg protivnika. Novak tu kreće od Paola Lorencija, Viktor od Huana Karlosa Ferera a Janko od Tursunova. Novaku je svakako najlakše, a posebno ćemo da strepimo za Viktora, mada ni Ferero nije pokazao zavidnu formu na početku godine.

Generalno gledano, svi su jednoj polovini žreba i ona je svakako teža od one gde su Nadal i Federer. Logično, Marej je sa Novakom pa su velike šanse da se prošlogodišnje finale ponovi kolo ranije. Da bise to desilo, Marej mora da pobedi recimo Congu u četvrtfinalu, dok Novak Davida Ferera, što mu ne bi bilo prvi puta na ovim gren slemovima na betonu.

Novak prvog pravog protivnika ima u trećem kolu, Radeka Stepaneka, ali će verovatno najteži posao ipak imati u 4. kolu, Raonić ili Rodik. Janko posle Tursunova ima Dakvorta ili kvalifikanta u drugom kolu, a onda Gaskea, mada ne bi bilo iznenađenje da se tu nađe Južni, pa čak i Sepi. U četvrtom kolu sledi najverovatnije Ferer.

Viktor niej imao sreće sa prvim, ali ni sa trećim kolom gde bi trebalo opet da se sastane sa Monfisom. Onda ide Marej i tu za sada stavljamo tačku. Kada se pogleda druga polovina Federer u četvrtinalu ide na Fiša ali možda i na Del Potra. Kada se pogledaju nejgovi protivnici, do 4. kola je miran, ali onda bi mogao da ima protiv sebe Tomića, Dolgopolova ili Verdaska. Zanimljivo je da će Tomić i Verdasko jedna protiv drugoga u prvom kolu i to će verovatno biti najjači meč u toj fazi turnira. Nadal da je sam sebim pravio žreb, teško bi mu bio bolji. Kada se pogledju igrači u njegovoj četvrtini, nema imena koje može ozbiljnije da ga ugrozi, osim možda Berdih ili Bagdatis recimo u samom četvrtfinalu.

Ovo je samo teorija. Kako će biti na terenu videćemo od ponedeljka. Evo i kompletnog ŽREBA za one koji žele da nastave sa analizama.