Doha: Rupa na terenu!

931093-15409014-640-360Na tri ATP turnira, kojima je počela sezona, tek su počela takmičenja a favoriti još nisu počeli sa svojim mečevima, jer su slobodni u prvom kolu.

Jedino žreb u Dohi ne daje tu prednost četvorici najboljih, pa su danas izašli prvi put na teren Ferer, Gaske, Južni, dok je juče to uradio Kolšrajber. Svi su bili uspešni, mada su Južni  protiv Bekera i Ferer protiv Brauna, izgubili prve setove.

Meč između Ferera i Jamajčanina Brauna, ipak će ostati više upamćen po činjenici, da je meč prekinut na oko sat vremena, jer je došlo do oštećenja terena, zbog kojeg je bilo nemoguće nastaviti sa igrom. Naime, metar iza osnovne linije, pojavila se rupa, deo podloge je jednostavno ispao negde desetak centimetira u prečniku, pa su organizatori morali da ekspresno reaguju i saniraju teren.

Nešto slično se desilo pretprošle godine na US openu, ali je tada za pucanje podloge na jednom od terena, bila odgovorna kiša, koja je pravila velike probleme organizatorima.

Danas je Doha ostala bez sedmog nosioca, Lukaš Kubot je izbacio Felisijana Lopeza, i to je uz jučerašnji poraz Lua od Nemca Bašingera u prvom kolu turnira u Čenaiju, jedino iznenađenje u prva dva dana nove sezone.