Dobar start

Lora Robson je svakako vrlo talentovana teniserka, ali srećom, što zbog dobre Jelenine igre, što zbog sopstvenih grešaka taj talenat nije došao do izražaja u ovom meču. Konačan rezultat 6-2 6-0 za Jelenu.

Ako se gleda tok prvog seta, nije izgledalo da će sve ići tako glatko. Iako je Jelena odmah povela sa 2-0, bilo je problema kada je servirala, pogotovu u 6 gemu kada je spasila 2 vezane brejk lopte. U tim trenucima obe teniserke su bile agresivne ali u pokušajima da nađu dovoljno dobre, duboke i precizne udarce, kako bi što pre stekle prednost i osvojile poen, bilo je i dosta grešaka sa obe strane. Jelenin servis je tu doneo ključnu prednost, jer i kada je imala problema, kao u pomenutom 6. gemu, servisom je uspevala da izđae iz teške situacije.

Kod Lore se dešavalo upravo suprotno, pa je posle koliko-toliko neizvesnog prvog dela seta, Robson totalno izgubila koncept i plan igre. Sledio je jedan brejk za osiguranje prvog seta, a zatim i brejk na startu drugog, kada Jelena ulazi u pravi ritam, pa je Lori jedino poneki dobar servis donosio poene. A njih je bilo malo.

Dobro izdanje Jelene Janković, jer prvi meč ume da bude neprijatan, a posebno raduje dobar servis. I dalje Jelena ostavlja utisak, da joj malo nedostaje da njena igra bude kako bi svi želeli. Čvrsta, agresivna, sa sigurnim servisom, uz standardno dobru odbranu i kretanje,onakva kakva možda nikada nije bila.

Jeleni se otvara i žreb. Doduše kada neko ko ima 19 godina i talenat, kao što ga ima Kristina Mekhejl, pobedi renomiranu teniserku kao što je Lusi Safarova, ne mora da znači da će to biti lakši posao za njene buduće protivnice. Ipak s obzirom kako je Jelena prolazila u zadnje vreme sa Češkom teniserkom, Kristina deluje kao olakšanje.

Pre toga će obe morati da stignu do trećeg kola. Mekhejl igra sa pobednicom meča Eraković – Pavlović, dok će Jelena imati malo izneađenje i u 2. kolu, jer je umesto “planirane” Petre Martić, dalje prošla Kai-Čen Čeng iz Tajpeha. Čeng je teškom mukom prošla kroz kvalifikacije ali je zato bez problema prošla prvo kolo, a zanimljivo je da se ona i prošle godine na AO susrela sa jednom srpskom teniserkom. U prvom kolu od nje je bila bolja Bojana Jovanovski. Meč je na programu najverovatnije u sredu.